Nå er skalldyrene i hus!

Jeg elsker skalldyr. Jeg burde ha det oftere. Det hender at jeg lager meg et rekesmørbrød sånn for meg selv, med et glass hvitvin til. Men i dag blir det større opplegg! Det skal jeg love deg 😉

Jeg får gjester

Det er i dag de kommer. Slekta fra Tigerstaden. Det jeg har styra litt for noen dager nå.
Det kan du forresten lese om HER.

Og det blir så koselig!
Og jeg skal altså blant annet servere skalldyr.
Det er også 2 “småtasser”, så vi tar det som sen lunsj, eller tidlig middag, i firetida. Navnet skjemmer ingen. Ikke en gang et måltid.

Når barna har lagt seg, tar vi nok en runde vi voksne, og da kan vi kalle det “skalldyraften” 😉 Får aldri nok skalldyr….

På bildet ser du litt av utvalget. Litt refleks i glasset, så noe utydelig, men her skimter du kamskjell, hummer, kongekrabbe, blåskjell, og diverse fisker. Og større utvalg enn dette, for disken er MYE større enn det jeg fikk med på bildet 😉

 

Og hva ble det?

  • Kongekrabbe
  • Reker
  • Krabbeskjell
  • Marinerte kamskjell (som skal få stå i ovnen på 200 grader i 8 minutter)
  • 2 laksekaker (til barna)
  • Konjakkmajones

Dette var hos fiskehandleren. Og her på innlandet er vi så heldig å ha en av landets beste fiskehandlere! Jeg tuller ikke!

Og så måtte jeg på en annen butikk å handle tilbehør.
Det ble majones, dill, gressløk, sitroner, vanlig majones, rømme, salat, for å nevne noe. Og ikke minst fersk loff. Det må til.

Og så har jeg jo den deilige jordbæra som jeg kjøpte i går!
Dette blir knallbra, eksklusiv og god bevertning, tenker jeg 😉

Jordbæra kan du lese om HER.

Og rapport og bilder fra etegildet kan du få i et senere innlegg 🙂

Liker du skalldyr?

Jeg gleder meg både til besøket og til etinga 😉

 

 

 

10 kommentarer

Siste innlegg