Bolle-kaféen neste


Egen kafé med boller

Eldorado for bolle-entusiaster. Espa har sitt eget Bolleland, men det har jammen Oslo også. Litt annerledes boller med diverse pynt og fyll. Spennende, fristende og godt.

Nå har jeg vært DER også. Bolleland på Espa var lettere tilgjengelig de gangene jeg farta med bil mellom Hamar og Oslo. Hendte at jeg dro innom der for å lade bilen, og hadde dermed en deilig unnskyldning for å kjøpe boller samtidig. Mens jeg venta på at Leafen fikk nok strøm.
♦️
Nå bor jeg i Oslo, og kjører ikke oppover til Hamar så ofte. Fikk tips om at det er en egen bollekafé nedi byen. Eller rettere sagt en bollebar. Her om dagen vart det en passende anledning for et besøk der. Jeg hadde storfint besøk av Yngste barnebarn en god del timer, og tenkte at vi burde finne på noe annet  enn bare å tegne, gå turer med Barney eller andre vanlige ting.
♦️
Bollespising regnet jeg med ville være et populært tiltak. Joda, hun var enig i det. Vi vandret fra trikkeholdeplassen ved Nationalteateret mot Aker brygge. Rett ved siden av det nye Nasjonalmuseet ligger den lille bollebaren. Og bak trikkeholdeplasssen nedpå Rådhusplassen.
Turen nedover har jeg fortalt om tidligere. Det kan du lese her:
Trikk og buss og trikk og…
♦️
Du ser bollene vi falt for. Og vi kjøpte kaffe og kakao. Valgte å sitte ute sjøl om det blåste kaldt. For vi var godt kledd. Artig å sjå på folkelivet rundt der også.
Bollen min så veldig god ut, og det stemte. Marengs på toppen og fylt med sitronkrem, eller lemoncurd. Yngste falt for den med melis og kakepynt. God den også viste det seg. Tror det var en type vaniljekrem inni den.
♦️
Koste oss fælt vi, og satt der en stund. Dette var eneste ærendet vårt nedi sentrum denne dagen, så vi gikk ganske enkelt samme veien tilbake mot holdeplassen hvor vi hadde gått av et par timer tidligere. Og tilbakereisen står det også litt om i linken jeg satte inn over her.
Men det skjedde noe mer, etter at vi gikk av trikken i nabolaget vårt. Det kan jeg  fortelle litt om i neste innlegg.

4 kommentarer
    1. For et flott sted, dit vil jeg en dag jeg er i Olso ja, det så godt ut. Deilig å sitte mest mulig ute…Få luft. Og mindre klirr i ørene..

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg