Og med det mener jeg at det ser noenlunde presentabelt ut i leiligheta til enhver tid og at jeg kanskje har noe på lur som kan serveres.
Slik tenkte jeg på lørdagen, og bestemte meg for å bake hveteboller. De kan jo fryses, og kan lett tines når en har både stekeovn, airfryer og mikrobølgeovn, slik som det er på kjøkkenet hos meg, og sikkert i mange hjem. Her er forresten linken til et tidligere bolleinnlegg:
Min oppskrift på hveteboller
Og her er oppskrifta en gang til, men klikk gjerne på linken for å se framgangsmåten:
- 900 g hvetemel
- 120 g sukker
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 5 ts kardemomme
- 4 dl melk
- 150 g smør
- 2 egg
- 1 egg til pensling
Fastelavnssøndag er ikke før 3.mars, men kan jo hende at det er igjen boller i fryseren til da også, hvis jeg ikke har falt for fristelsen til å spise mange av dem sjøl før den søndagen. Godt for alt som er unnagjort. Da slipper jeg å bake en gang til før DEN bollesøndagen.
Det kan være like greit, for da har jeg akkurat kommet hjem fra en forhåpentligvis spennende reise.
Begynner å dra seg til mot tur….
PS
Og jeg fikk besøk i går på morsdagssøndagen, men med forvarsel😉, og det kan du lese om senere i dag, hvis du stikker innom bloggen min igjen…
Jeg ønsker meg tilbake til tiden med spontane besøk. Selv om jeg kanskje foretrekker en liten SMS sånn en halvtimes tid eller så før det ringes på døra.
Det er vel akkurat slik jeg vil ha det også. Men får vi ikke forvarsel, må jo gjesten ta det som finnes i huset av bevertning, eller bare en enkel kaffekopp😅 Men så klart når jeg nå har boller i fryseren blir det enklere hvis slikt skulle skje.
Det er godt å være alltid forberedt:) Boller er godt, men jeg blander ikke kardemomme i min fordi jeg er ikke glad i kardemommen:)
Det går jo fint uten kardemomme også. Godt uansett😀
Lurt å ha noe på “lur” 🙂
Ja, det er veldig greit.