Jeg er med på mye rart. Har nevnt opptil flere ganger tidligere at jeg var på Kokkenes dag nedi sentrum av Oslo på søndag. Mye nydelig mat laget av kokker på flere av byens restauranter. Veldig fint arrangement.
Det foregikk i gata utafor Sentralen i Øvre Slottsgate, og inni Sentralen var det aktiviteter for barn. Interessant for oss voksne også. Jeg var sammen med Datter og to barnebarn.
Hva med en stasjon hvor du kunne blande ditt eget krydder? Det prøvde så klart Eldste og Yngste barnebarn. Øverst ser du Yngste i gang med morter og pistill. Og krydderet fikk de med seg i en liten boks.
Så var det krydderquiz som også vi voksne deltok på.
Og hva med å lage din egen majones?
Har du gjort det?
Ved å forflytte oss videre bortover langbordet, vart det mulig.
Begge barna prøvde seg, og ikke bare prøvde; de fikk til en nydelig majones hver, med instruks fra en kokk.
Og krydderet de selv hadde produsert tidligere, fikk de bruk for nå. Og majonesen fikk de med seg videre.
Og ikke nok med det. Ved enden av bordet var det nye utfordringer.
De skulle identifisere forskjellige typer grønnsaker samt kutte dem i biter.
Det ble gjort, og du ser resultatet under her.
Og hva endte de opp med da aktivitetsrunden var over?
Jo, så klart en tallerken med oppkutta grønnsaker og en skål med majones som var smaksatt med sjølmiksa krydder. Da var det bare å spise. Dyppe gønnsakbiter i majonesen.
Supre og matnyttige aktiviteter for barn. Godt ar det også. For jeg fikk smake.
Ceviche i lompe
Krabbesalat, makroner og Dubaisjokolade
For et flott opplegg 🙂
Veldig bra og annerledes opplegg for barn. Og i det hele et supert arrangement.