Den rare, gode osten….

I lokalavisa Hamar Arbeiderblad i går sto det en artikkel om denne osten. Det dreier seg om den spesielle pultosten.

Jeg elsker pultost, for at det skal være sagt. Har likt det fra første gang jeg fikk smake det hos min bestefar. Og mor og far hadde alltid pultost i huset. Det ble laget pultost på meieriet i Løten der jeg bodde i gamledager. Og jeg må alltid ha pultost i kjøleskapet.

Så jeg er altså oppvokst med pultost, kan man si 😉 Og egentlig ganske avhengig!

På bildet over her er pultost sammen med potet og smør. Jeg skrev et innlegg om det for en stund siden. Det kan du lese HER.

Så var det artikkelen i avisa. Det viser seg at salget av pultost i løpet av en 60-årsperiode har sunket med 90%. Det “står i fare for å bli en kuriositet med minimal spredning”. Så skal de gjøre noe med det, da.

Pultosten skal få sin egen dag i Hamar. Det blir 15.juni. Da blir det mye pultosteim på torget. En ny forening er også stiftet. Den heter Pultostbevegelsen. Denne foreningen skal få skrevet ei ny bok med oppskrifter som inneholder pultost. Altså pultost som ingrediens og smakstilsetning. Spennende. De går så langt som å kalle den “Norges parmesan”. “Og det er kanskje denne statusen som vil redde pultosten fra å forsvinne”, som det står i avisa.

Liker du pultost?

 

9 kommentarer
    1. Tror ikke jeg har smakt denne osten. Jeg er ikke noe ostemenneske, veldig kjedelig i følge mannen min 😉 Spiser stort sett goudaost og fløtemysost. Og noen smøreoster. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg