En tur til Solsiden


Jeg skrev i går at jeg ville komme tilbake med mer rapport og bilder fra middagstreffet jeg hadde med Sønn og Datter på tirsdagen.
På byvandring mot no’ godt og flott
Det har blitt tradisjon for oss tre å treffes til et litt fint restaurantbesøk et par ganger i året. Jeg overlater alltid til barna å bestemme sted. De har bodd i Oslo mye lenger enn meg, og vet mer om hva som er verdt å besøke.
♦️
Nå falt valget på Solsiden restaurant som ligger på Akershuskaia. Den bærer navnet sitt med rette, for der er det garantert kveldssol og solnedgang når det ikke er overskyet, da.
Vi fikk bord ved vinduet og kunne nyte både mat, drikke og utsikt.
♦️
Dette er en sjømatrestaurant. Jeg elsker sjømat. Så et perfekt valg. Jeg overlot også til Sønn og Datter å bestemme hva vi skulle spise og drikke, for det kan de. Og jeg liker all slags mat, så null problem.
♦️
Det ble deling av flere retter. Alltid spennende. Så de valgte ut Gratinert sjøkreps, Grillet kamskjell med syltet sellerirot og karamellisert sellerirotpuré, Cevitche av kveite og Østers med vinegraitte. Da fikk vi alle tre smake på 4 forskjellige forretter. Alt var kjempegodt.


Vi gjorde bortimot det samme med hovedretten. Bestilte 2 tallerkener stekt piggvar med potetpuré og kremet hummersaus og 1 tallerken grillet breiflabb med blåskjellrisotto. Og dermed fikk vi smake begge fiskerettene også. Smart og godt. Den stekte piggvaren var veldig god.
Da vi nå først var ute på byen, kjørte vi på med dagens dessert også. To porsjoner som vi delte. Nydelig bringebærsorbet med pistasjkrem og sjokolade.


På by’n med Sønn og Datter (2024)

8 kommentarer

Siste innlegg