Det vart ufrivillig fargerikt i år. Ikke veldig mange farger, men heller nyanseforskjeller, vil jeg si. Det gjelder krumkakene. Den årlig krumkakebakedagen var i går. Kun en gang i året, og det ene og alene for at jeg tradisjonen tro skal ha noe å fylle multekremen i på julekvelden. Slik har det vært i nesten alle år.
Fargerikt fellessskap?
De lå nå der nystekte på rista og ventet på å komme i kakeboksen.
Ærlig talt så vart de litt spesielle i år. Noen litt brunere enn andre. Det var nok stekesjefen som var litt slumsete. Kan godt si at de fikk hvert sitt uttrykk og personlighet. Vart likevel ikke direkte brent, så regner med at de får være med på julemiddagen de fleste av dem. Åtte stykker skal få æren av å bli fylt med multekrem på julekvelden i år.
Her er hvordan det hele starta👆 Ingredienser samla på benken sammen med den gamle oppskrifta. Lagde halv porsjon i år også, for vil ikke ha mye julekaker i hus etter nyttår.
Oppskrifta på en HEL porsjon er slik:
4 egg
125 g sukker
125 g smør
125 g hvetemel
125 g potetmel
2 dl vann, fløte eller melk.
Visp egg og sukker godt sammen.
Tilsett smeltet, avkjølt smør.
Bland i melet til slutt
Så var det bare å steke. På det nederste bildet ser du glasskoppen jeg brukte for å forme krumkakekopper. Lagde noen kremmerhus også.
Et annet tips er bruk av engangshansker, for det er litt varmt å forme den nystekte krumkakerundingen med hendene over glasskoppen. Den stivner fort, så må være rask også. Skal jo ende opp med å bli sprø, og det skjer fort. Da løfter jeg den ferdige kakekoppen vekk fra glasskoppen, og den er klar for forming av ny kake.
MÅ jeg gjøre noe før jul?
Krumkakebakedagen vart i går.
Så flink du er, jeg har enda ikke begynt 😛
Var fort gjort da jeg først kom i gang, for lagde bare halv porsjon.
Sånn går det noen ganger.
Jada, blir aldri likt.