Fransk burgundergryte og potetmos

Skulle prøve meg på en fransk gryte, en såkalt Boeuf Bourguignon, bortimot en slik en som Hellstrøm lager.
Men må i all respekt for superkokken si at det absolutt kun blir bortimot riktig, tenker jeg.
Nå vet ikke jeg hvordan hans gryterett smaker, men kan bare tenke meg at min ikke ble like god. Skulle bare mangle.
♦️
Starta med oppskrifta som jeg fant på internett.
Aperitif sin Hellstrømoppskrift på biff bourguignon 
Jeg fulgte oppskrifta til punkt og prikke, så resultatet burde bli bra. Med en forskjell. Det er nok en grunn til at det kalles en Burgundergryte, og det kan dermed godt være at vinvalget er viktig. Det bør antageligvis være en burgundervin. Jeg brukte IKKE en «fruktig rødvin fra Burgund» som det anbefales ellers på nettet. Holdt meg til en rimeligere variant. Husker ikke hva. Men ellers altså…..fulgte oppskrifta ganske nøye.
Jeg gjentar ikke den her, for du finner den ved å klikke på linken. Men du ser litt av prosessen på bildene mine.
Tok lang tid, og ikke minst skulle kjøtt og mye av grønnsakene marineres i rødvinen i ett døgn. Glemte det nesten, så vart bare 14 timer.
Men ellers….fulgte jeg oppskrifta
, mener jeg sjøl.
♦️
Vart faktisk godt, og gjestene som fikk det servert likte det også. Ikke den beste gryta jeg har laga opp gjennom, men det kan ha med sneven av bitterhet som kanskje kom av rødvinen, og at det rett og slett ikke var den riktige og fineste rødvinen. Vet ikke helt…..
♦️
Serverte hjemmelaget potetmos til. Det passer veldig godt.
Skrelte og delte opp poteter i biter. Kokte dem møre, og vel og merke uten salt. For ellers ville den ferdige retten blitt seig. Helte av vannet og moset potetene i kjelen. Så tilsatte jeg VARM melk (hadde nesten nådd kokepunktet).
For eksempel 2 dl varm melk til 800 gram poteter.
Tilsatte også noen spiseskjeer med smør, samt salt og gressløk.
Og slik var desserten: Kirsebærsaus og iskrem.

 

8 kommentarer

Siste innlegg