Hva har jeg i fryseren, mon tro?

Jeg har noe mat i fryseren. Og en del tørrvarer i skuffer og skap. Samt en del i kjøleskapet, selv om det begynner å minke i og med at jeg ikke handler så ofte…og helst ikke…..

Ligget der en stund

Hadde faktisk frosne andebryst. Stas. Har ligget der en stund, og må spises for ikke å bli ødelagt. Mat holder seg ikke ubegrenset sjøl om de er frosset…..

Så ble andebryst lagt på langsom tining på fredagen. I kjøleskapet. Dette skulle bli lørdagsmiddag.

Måtte lete opp oppskrift

Har laget det flere ganger før, men lenge mellom hver gang. Måtte lete opp oppskrift på internett. Tryggest slik. Litt nøye med steking av dette kjøttet. Kan fort bli feil.

Tilbehør trengte jeg ikke oppskrift til. Tok det på sparket.

Prosessen

Rutet svoren på riktig måte. Ikke for langt ned. Bare ned til kjøttet.
Saltet og pepret.
Middels varme.
Svorsida ned i panna. Stekte i 6-8 minutter til svoren ble sprø.
Snudde og stekte 2 minutter på andre sida.

La de over i ildfast form med svorsida opp.
Skal egentlig bruke steketermometer, men droppet det denne gangen.
Lot de stå der inne på 200 grader i 10 minutter.
Fikk hvile 10 minutter på benken før jeg skar i dem.
Da var de perfekt rosafarget inni……

Ovnsbakte grønnsaker

Jeg kikka i grønnsakskuffen i kjøleskapet.
Var litt av hvert der også. Noe friskt og noe litt mer slitent….

Ovnsbakte grønnsaker synes jeg passer bra til andebryst.
Nå ble det en annerledes variant.
Hadde 3 slitne rødbeter, noen få poteter, løk, chili, gulrøtter, en halv purre og en hel hvitløk.
Det gikk bra. Putta rødbeteskivene langsmed kanten, for at ikke alt skulle bli rødt 😉
Du ser det på bildet.

Jeg satte forma med grønnsaker i ovnen på 200 grader 10 minutter før andebrystene, slik at den fikk stå 10 minutter alene og de siste 10 minuttene sammen med brystene.

Og sausen?

Den er viktig. Jeg vil ha appelsinsaus til andebryst. Det var ikke så enkelt denne gangen.
Men jeg fikk det til. Uten oppskrift.

Hadde ikke appelsinjuice, men desto bedre: Hadde appelsiner. Pressa safta ut av 2 store appelsiner.
Opp i kasserolle med det, og satte på varmen.
En stor dæsj med soyasaus for å få salt og litt kraft.
Manglet ordentlig kraft.
Men stekesjya/fettet fra panna ble hatt oppi. Hjalp.
Litt for surt. Hadde oppi en god slump med solbærsirup for å få nok sødme. Funka!
Bruker ofte solbærsirup i sauser for å få nok sødme.

Smakte til. Godkjent. Bare litt tynn. Brukte brun Maizena, som kan strøs rett oppi væska under omrøring. Lettvint.

Og fargen ble også perfekt, takket være solbærsafta og soyasausen.

Åssen smakte dette da? 

Gjett da……
Ble kjempegodt. Om jeg sjøl skal si det. Litt sjølskryt må til.
Du har sikkert observert at det var 2 hele andebryst inni ovnen. Spiste ikke alt alene. Vi var to.
Og OBS: Gjesten og jeg spiste med 2 meters avstand 😉 Funka det også. Har stort spisebord 😉
Og vi spiste opp alt! Nesten flaut å si. For 1 andebryst bør vel holde til 2?
Ikke når det er så godt som dette var……

Nå skal det sies at hvis jeg hadde hatt mer grønnsaker/poteter, ville det nok holdt til flere 😉
Hadde ikke nok poteter til å lage potetmos……
Så da ble det fråtsing med kjøtt og saus og litt grønnsaker…..

Apropos handling:
I kveld får jeg levert bestilte matvarer på døra fra Kolonial.no.
Hadde et innlegg om det for noen dager siden.
Se HER.

 

6 kommentarer
    1. Andebryst er kjempegodt 😃
      Syns det er veldig greit å slippe butikktur for ofte jeg også. Som regel er det et eller annet å velge i hjemme. Rote sammen det man finner, det blir ofte god mat det😊
      Ha en fin kveld😚

    2. dette såg godt ut,ja i disse dager er det mange som har god mulighet til å spise det som blir liggande i fryseboksen,vi begynte opperasjon tøm fryseboks i desember og nå begynner den å bli rimelig tom :=) fiskemathar vi måttet kjøpe for det var helt tomt,veldig greit :=) nå har vi kontroll og vil nok hamstre litt mindre fremover,har spist i 4 mnd nå uten å kjøpe middag :=)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg