Nok et sprøtt middagsprosjekt her i huset. Kan noen ganger få det til å se ut som at jeg mener «mat er mat», slik jeg rasker sammen ingredienser til et måltid. Sikkert som musikk i ørene til matsvinnentusiastene. De som ikke liker matsvinn altså.
Er jo litt der sjøl også, for hater å kaste mat. Kasta en muggete sitron i går. Det er jo greit. Ellers er det sjelden at noe blir muggete her i huset.
Så ble det altså en middag igjen som garantert hverken har blitt laga før av noen, eller kommer til å bli servert senere. Ikke helt identisk i hvert fall. Det skal i tilfelle godt gjøres.
I fryseren hadde jeg en ferdig paideig kjøpt på «holdbarhetstilbud» på Mega eller REMA.
En kvart purre lå igjen i kjøleskapet, en liten bit parmesanost og en kvart boks med ansjosfilet fra jul.
Hva kan man lage av noe slikt mon tro?
Pizza med ansjos hadde jo vært digg. Elsker slik pizza. Men så var det denne paideigen da. 4 egg og litt over 2 dl matfløte ble også vispet sammen.
Stekte først paien på 200 grader i 15 minutter. Tok den ut og helte oppi eggeblandinga. Deretter la jeg finstrimlet purre og revet parmesan oppi, samt ansjosfiletene.
Inn i ovnen igjen. Fortsatt 200 grader. Lot den stå i ytterligere 25 minutter.
Gjorde det enkelt og putta litt ruccula på tallerkenen også. Vart faktisk godt. Men en må like ansjos, da…….og det gjør jeg.
Oppskrift på den merkeligste vaffelrøra
4 år gammel fantasigryte
Det var sikkert godt 🙂
Jada, jeg syntes det var godt, og det holdt til to måltider😀