Ikke helt etter boka🙄😝


Det skulle bakes kake igjen. Ser ut som 2 kaker, si…..Jada, er 2 kaker, men skal til slutt bli 1 kake. Det sto slik i oppskrifta, og jeg gjorde som det sto skrevet….så langt. «Fordel røra i 2 former  som har diameter 20 cm.»
Merkelig nok hadde jeg 2 stykker. Den ene var litt større, 21 cm.
Går vel greit. Skjærer bare vekk litt av den største. De bør være like store, for den ene skal legges oppå den andre.
Men før dette skjedde, at de var ferdig stekt, var det produksjon av røra.
♦️
Jeg fant en oppskrift på Internett, men sier ikke hvor og hvem som hadde lagt det ut, for stiller spørsmål ved om oppskrifta var korrekt på et bestemt punkt.
Ingrediensene kan jeg nevne.
Smør, sukker, egg, hvetemel, bakepulver, natron, rømme, melk, hvit sjokolade, pekannøtter og valnøtter.
♦️
Greit nok, og mengde sto sjølsagt i oppskrifta. Men det var noe jeg stussa over. Det skulle være kun 20 gram (tjue) hvetemel. Hm…tenkte jeg. Det var rart. Aldri sett en vanlig kakeoppskrift med så lite mel.
Nøtter var det heller ikke så mye av, så det burde jo være melet som ga fyldig konsistens. Hadde det vært en nøttebunn, hadde jeg skjønt det. Turte ikke noe annet enn å veie opp 200 gram hvetemel, jeg.
♦️
For sikkerhets skyld prøvde jeg meg fram med litt og litt, men endte opp med hele mengden, og lot det stå til.

Har nå ikke smakt på kaka ennå, men virka da rimelig grei både da jeg satte dem inn i ovnen og da jeg tok dem ut, så får sjå åssen gjestene reagerer når de spiser den.
Den skal fylles med spesiell smørkrem og nøtter mellom lagene og oppå, så detta blir spennende.
Jeg kommer tilbake med bilder av den ferdige kaka og sjølve bursdagsfeiringa.
Da var det ønske om bursdagskake med hvit sjokolade.

4 kommentarer

    1. Bare 20 gram mel, godt at du tok mer og at det likevel smakte bra. Jeg skal lage Daim iskake i morgen. Tenker det går greit. Heldigvis var det tilbud på fløte i dag og tok flere pakker. Vi et glad i iskrem her i huset. Fin kveld til deg.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg