Jordbær og jordgubbar…..

Jordbær både her og der, vil jeg si. Det er jo sesong for det i Norge nå. I Sverige også. Spiser jordbær ellers i året også jeg. Da er de kanskje spanske. Spiselige de med. Men det er noe eget med de norske……og kanskje de svenske.

Jordbær renses, skylles,røres og fryses til frysetøy
Her ser du de norske, innkjøpt i Oslo, men helt sikkert dyrka i en annen kommune i nærheten. Husker ikke hvor. Kjøpte en hel kasse her om dagen på parkeringsplassen bortpå Manglerud. Tradisjonen tro, spiste jeg masse av dem før jeg rørte og frøs resten. Ikke nok med det. Kjøpte ei kasse til også, jeg, et par dager etterpå. Først fråtse i jordbærsoll og så lage frysetøy av resten. Barn og barnebarn elsker at jeg gjør dette hvert år. Ikke sjølve prosessen så klart, men det at de kan få spise gjennom året.
♦️
Har igjen flere bilder fra Sverigeturen også jeg, så lurt inn et par her. Jordbærrelaterte. Skrev i et tidligere innlegg at vi kjøpte 2 kurver med jordbær på Nya Torget i Mariestad. Her er bilde av dem rett før de ble fortært, av Nabo A og meg. Barney og Blu liker ikke jordbær, så vi fikk dem for oss sjøl.
Her er forresten et jordbærinnlegg fra 2019:
Den store jordbærdagen

4 kommentarer
      1. Er egentlig enig. De jeg kjøpte egna seg best for sylting og frysetøy. Små var de også. Men spiste masse av dem. Strødde bare på altfor mye melis😉😅 Da vart det godt🍓

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg