I god tid fikk jeg forespørsel om Datter kunne komme på lunsj. Det skjedde i går. Lunsjen altså. Kunne ha dratt på butikken for å kjøpe noe spesielt godt, men fant ut at jeg skulle titte i fryseren først.
Der hadde jeg en passe stor boks merket med sommerlapskaus. Jeg hadde laget en veldig stor porsjon tidligere i år da Sønnen var på middagsbesøk.
Sommerlapskausen jeg nesten glemte
Hva det jeg kaller Sommerlapskaus inneholder?
Dette ble skrevet i innlegget jeg linker til over her:
«Sommerlapskaus
Dette er en spesiell lapskaus som jeg har hver sommer. Spesiell kan jo diskuteres, for er ganske så enkel.
Da lager jeg stor porsjon. Og den er etterspurt som sommermat i familien.
Lettvint å lage også. Tradisjon ført videre fra min svigermor.
Masse ferske grønnsaker er tingen. Helst årets nye. I form av kål, gulerøtter, purre, poteter og sellerirot. Kjøttvarianten oppi denne gryta er rett og slett medisterfarse-boller. Tradisjon. Blir ikke noe særlig kraft i vannet av disse ingrediensene, så sper på med egenprodusert kraft eller kjøpt fond.
Det kan være kalv, okse eller kylling.
Og detta blir godt og sunt.»
♦️
Ja, da vart det en lunsjtallerken på oss hver med Sommerlapskaus utpå terrassen. For Datter og meg altså. Serverte med noen frøloffskiver som jeg også hadde funnet i fryseren, fra den gangen jeg hadde skalldyraften her.
Skalldyr og fotball med Sønnen
Toretters lunsj?
Så klart. Når det først hadde starta som restelunsj, fant jeg ut at det var greit å fortsette i samma dur’n. Hadde igjen sjokoladekake fra bursdagen til Yngste barnebarn i mai også jeg. En liten bit på oss hver med en kopp kaffe til. Og seigmenn som hadde vært både frosset og tint før de vart fortært. Nesten like gode som ferske. Bare litt blanke og svette i huden😅
Og her er innlegget som den opprinnelige kaka fikk, og der inne er det oppskrift:
Bursdagskaka med både hvit og brun sjokoladekrem.