Så klart at lørdagskvelden kom, for går ikke an å bare hoppe over den. Det var bare det at jeg glemte å skrive om det. Glemte til og med å ta bilde, så dette er et gammelt bilde av en ganske så lik suppekjele. Må jeg egentlig skrive om alt? Absolutt ikke, men greit å få med seg det som virkelig er noe å skrive om. Ikke bare de trivielle, hverdagslige hendelsene.
Sønnen hadde lyst til å komme på besøk på lørdagskvelden. Det var jo koselig. Fikk melding på fredag. Fikk tid til å forberede meg. Ikke at han ba om å få servering, men jeg synes nå det er koselig å gi folk mat når de kommer. Hva ville han ha?——spurte jeg.
Gjerne sommerlapskaus, sa han. Det var greit. Måtte bare handle inn litt mer grønnsaker, samt medisterfarse.
Denne retten som er blitt tradisjon i familien vår på grunn av min svigermor og altså barnas farmor, lages minst en gang i året, og da vår eller sommer.
Masse deilige, norske grønnsaker, kraft og medisterboller.
I august 2019 hadde jeg også et innlegg om denne lapskausen.
Mine 5 viktige sommermiddager
Her er et lite utdrag fra det innlegget:
«Sommerlapskaus
Dette er en spesiell lapskaus som jeg har hver sommer. Spesiell kan jo diskuteres, for er ganske så enkel.
Da lager jeg stor porsjon. Og den er etterspurt som sommermat i familien.
Lettvint å lage også. Tradisjon ført videre fra min svigermor.
Masse ferske grønnsaker er tingen. Helst årets nye. I form av kål, gulerøtter, purre, poteter og sellerirot. Kjøttvarianten oppi denne gryta er rett og slett medisterfarse-boller. Og det må være farse fra den lokale slakteren. Tradisjon. Blir ikke noe særlig kraft i vannet av disse ingrediensene, så sper på med egenprodusert kraft eller kjøpt fond.
Det kan være kalv, okse eller kylling.
Og detta blir godt og sunt.»
Det var alltid lett å få tak i medisterfarsen til denne retten i gamle dager på Hamar, så trodde ikke det skulle bli noe problem i år heller, sjøl om jeg minnes at jeg de siste årene her inne i Oslo har måtte tydd til frossen farse. Det er jo greit nok. Prøvde to butikker uten hell. Litt overraskende, for den ene er en av byens mest velassorterte. Men medisterpølse hadde de. Så da vart det oppskjærte pølsebiter oppi gryta i år.
Kanskje jeg rett og slett må handle inn farsen til denne sommerretten rett før jul? Da er det jo antageligvis sesong for medisterfarse. Må sjølsagt fryse den ned, da….
Nesten som å koke suppe på en spiker
Det var noe nytt, sommerlapskaus. Hørtes godt ut da 🙂
Ja, det er godt og lett å lage.