Liker du spekesild?

 

Jeg elsker spekesild.

Stort sett liker jeg all slags mat.
Og ikke er jeg allergisk mot noe heller.
Veldig glad for at det er sånn.

Jeg liker mye annet av mat også, men variasjon er alltid bra.
Så når jeg av og til får lyst på spekesild, blir jo det ekstra godt.
Vil ikke ha det hver dag. Da kan jeg gå lei.

I gamle dager spiste jeg mer spekesild. Vi hadde det til middag jevnlig.
Og før min tid, var det vel enda mer vanlig. Så vanlig at de gikk lei.
«Under krigen» og lenge før det. Sild og potet.

I dag kan vi variere mer.

Men de 2-3 gangene i året jeg har det til middag, bruker jeg kryddersildfilet, kokte poteter, rødløk, rømme og syltede rødbeter.
Og gjerne øl og akevitt til, men ikke nødvendigvis😋

Andre retter av spekesild?

Jada. Sursild, tomatsild, karrisild og andre varianter av sildebiter i lake.
Før lagde jeg 3 sorter av dette til jul.
De siste åra har jeg droppa det.
Kjøper ferdiglaget. Ett glass sursild. Godt på brødskiva😋

Rett før jul fikk jeg spørsmål fra en nabo: «Liker du sursild?»
Gjett om jeg gjør!
Hun skulle lage sin julesild, som er tradisjon hos henne.
Det er bare hun som spiser det der i huset i dag, så spurte om jeg også ville ha et glass.
Klart jeg ville!
Så da ble det en slags julegave, da, fra naboen🤗🙏🏻

Fin glasskrukke med sild og rød sløyfe😀

 

Kryddersilfileter og løk i eddiklake med dill og olje.
Kryddersildmiddag av julegave

Og silda var god den. Veldig god. Spiste til frokost på brødskiva og faktisk til en middag med kokte poteter, for var såpass mye at jeg kunne prøve det også.👏

En annen fiskemiddag som er tradisjon hos meg, er den jeg skrev om i et tidligere innlegg.  Se det under her:

Minst en sånn middag hver sommer.

12 kommentarer

Siste innlegg