Det er noe jeg bare må ha hver sommer. Det gjelder middager. Det går an å ha det ellers i året også, men altså…..
Fersk og fin makrell
Den tidligere nevnte fiskehandleren i byen har også fersk makrell.
Du kan lese om skalldyrmiddagen jeg kjøpte der tidligere i sommer.
Men nå dreier det seg om den klassiske makrellmiddagen, som er sommertradisjon.
Jeg klarer å filetere fisk selv, men når fiskehandleren tilbyr det, sier jeg ikke nei
Se de fine filetene på bildet.
Agurksalat må til
Bruker ostehøvelen på slangeagurken, og det blir fine skiver. Lager mye dressing av eddik, sukker og vann. Kan sikkert bruke både sitron, honning, palmeblomstsukker og andre ingredienser som kan erstatte eddik og sukker.
Bare det blir surt og søtt. Jeg kjøpte en litt finere eddikvariant enn husholdningseddiken, som selvsagt også kan brukes.
En fransk eplesidereddik.
Det var flere enn meg som skulle spise, så rev opp litt salatblader på en tallerken, i tilfelle noen ikke ville ha agurksalaten. Enkel tilberedning.
Stekt makrell
Jeg gjorde som jeg alltid har gjort, og som jeg lærte av min mor.
Blander hvetemel med salt og pepper på et stykke matpapir.
Vender fisken i dette.
Når fisken er nesten ferdigstekt, tar jeg en god porsjon seterrømme oppi panna og lar det surre sammen med fisken noen minutter.
Deilig saus!
Jeg bruker også godt smør, meierismør, til stekinga. Denne gangen brukte jeg til og med setersmør fra gardsmeieri.
Du kan lese HER om når og hvor jeg kjøpte det.
Og sammen med makrellen og agurken serverte jeg kokte nypoteter.
Og det ble godt, som det pleier å være hvert år
Det så unektelig veldig godt ut
Vi spiser jo fiske minst fire ganger i uka. Men jeg må bare bekjenne at makrell ikke står øverst på ønkselista
Her i nord har vi jo ikke vært vant med den. Men nå er den nesten like vanlig å få som små sei 
Ja, du er jo bortskjemt med fisk der oppe
Vi er egentlig heldige som får tak i så fin og fersk fisk her på Innlandet 
Det var lenge siden jeg åt makrell det blir mest laks og torsk. Fersk makrell er jo godt da.
Veldig godt!
Jeg har nok aldri spist makrell på den måten, bare fra boks med tomatsaus. Det så nå i alle fall veldig godt ut
Da må du prøve dette
Har aldri smakt makrell før jeg. Dessverre er jeg allergisk mot fisk. Bare jeg kjenner lukten av fisk og spiser fisk får jeg migrene og oppkast. Har hatt det slik siden jeg var jentunge.
Forelrene mine spiste sjelden makrell. Når det var fiskemiddag var det lettsaltet torsk, uer eller seibiff.
Ønsker deg en kjempefin torsdag <3
Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
Da må du fortsatt holde deg unna makrell. Finnes heldigvis mye annen god mat også
Nå fikk jeg vann i munnen! Husker ikke sist jeg hadde en deilig makrellmiddag! Det er jo så godt
Jeg liker det godt med litt potet til, gjerne stekte, raspet gulerot og masse rømme 
Ja, ikke sant at det er godt! Og raspet gulrot passer også godt til!
Husker vi hadde makrell hjemme da jeg vokste opp! Det var godt! Det er mange år siden jeg spiste det nå! Det er noe sommerlig over en makrellmiddag!
Sommermiddag og barndomsminne