Minst en sånn middag hver sommer

Det er noe jeg bare må ha hver sommer. Det gjelder middager. Det går an å ha det ellers i året også, men altså…..

Fersk og fin makrell

Den tidligere nevnte fiskehandleren i byen har også fersk makrell.
Du kan lese om skalldyrmiddagen jeg kjøpte der tidligere i sommer.

Men nå dreier det seg om den klassiske makrellmiddagen, som er sommertradisjon.

Jeg klarer å filetere fisk selv, men når fiskehandleren tilbyr det, sier jeg ikke nei 😉

Se de fine filetene på bildet.

Agurksalat må til

Bruker ostehøvelen på slangeagurken, og det blir fine skiver. Lager mye dressing av eddik, sukker og vann. Kan sikkert bruke både sitron, honning, palmeblomstsukker og andre ingredienser som kan erstatte eddik og sukker.

Bare det blir surt og søtt. Jeg kjøpte en litt finere eddikvariant enn husholdningseddiken, som selvsagt også kan brukes.

En fransk eplesidereddik.

Det var flere enn meg som skulle spise, så rev opp litt salatblader på en tallerken, i tilfelle noen ikke ville ha agurksalaten. Enkel tilberedning.

Stekt makrell

Jeg gjorde som jeg alltid har gjort, og som jeg lærte av min mor.

Blander hvetemel med salt og pepper på et stykke matpapir.
Vender fisken i dette. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når fisken er nesten ferdigstekt, tar jeg en god porsjon seterrømme oppi panna og lar det surre sammen med fisken noen minutter.

Deilig saus!

Jeg bruker også godt smør, meierismør, til stekinga. Denne gangen brukte jeg til og med setersmør fra gardsmeieri.

Du kan lese HER om når og hvor jeg kjøpte det.

Og sammen med makrellen og agurken serverte jeg kokte nypoteter.

Og det ble godt, som det pleier å være hvert år 🙂

 

 

 

 

 

 

 

12 kommentarer
    1. Det så unektelig veldig godt ut 😀 Vi spiser jo fiske minst fire ganger i uka. Men jeg må bare bekjenne at makrell ikke står øverst på ønkselista 😀 Her i nord har vi jo ikke vært vant med den. Men nå er den nesten like vanlig å få som små sei 😀

    2. Har aldri smakt makrell før jeg. Dessverre er jeg allergisk mot fisk. Bare jeg kjenner lukten av fisk og spiser fisk får jeg migrene og oppkast. Har hatt det slik siden jeg var jentunge.

      Forelrene mine spiste sjelden makrell. Når det var fiskemiddag var det lettsaltet torsk, uer eller seibiff.

      Ønsker deg en kjempefin torsdag <3 🙂

      Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

    3. Nå fikk jeg vann i munnen! Husker ikke sist jeg hadde en deilig makrellmiddag! Det er jo så godt 😀 Jeg liker det godt med litt potet til, gjerne stekte, raspet gulerot og masse rømme 😀

    4. Husker vi hadde makrell hjemme da jeg vokste opp! Det var godt! Det er mange år siden jeg spiste det nå! Det er noe sommerlig over en makrellmiddag! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg