Det er så stas å ha besøk av «ungdommen». Anførselstegn? De er egentlig ikke ungdommer lenger de unga mine, vettu. Men sett i forhold til meg……
Vi treftes hos meg for den tradisjonelle kveldsmaten rett før jul. Den faller…. ikke helt tilfeldig….på vintersolvervstidspunket….pluss/minus en dag eller to. For solsnu må feires.
I år vart det kvelden etter.
Det er i dag det skjer
Men først skal jeg som lovet gi deg oppskrifta på en av rettene som vart servert, og kommer heller tilbake med rapport og bilder fra solsnufesten.
På det øverste bildet ser du det ferdige resultatet, og jeg skal videre nedover forklare framgangsmåten mot det ferdige produktet.
Det dreier seg om en tartar som serveres på potetgullflak. Egner seg supert som forrett eller som snacks til velkomstboblene.
Retten heter «Tartar med jalapeños og potetgull». Jeg fikk oppskriften tilsendt av Datter, og kan gi deg linken her:
Matprat/Aron Espeland
Vi skulle være 5 personer, men jeg doblet oppskriften og fikk dermed til 8.
På bildet rett over ser du ingrediensene.
Og her er det du trenger til 8 personer:
300 g mørbradbiff av okse
60 g jalapeños
60 g syltede cornichonagurker
4 ss finhakket bladpersille
4 ss finhakket gressløk (hadde i fryseren)
4 ss majones
2 ts srirachasaus (asiatisk chilisaus)
Potetgull.
Skar kjøttet i små terninger og hakket litt ekstra.
Finhakket jalapeños, sylteagurker, bladpersille og gressløk og hadde i en bolle.
Tilsatte majones, srirachasais og kjøttet.
Blandet godt sammen med en skje.
Smakte til med litt salt og pepper.
Lot det stå i kjøleskapet til rett før servering.
♦️
Valgte å lage til noen få munnfuller på en asjett. Se det øverste bildet. Satte også potetgullet og tartaren på bordet slik at hver og en kunne lage sin egen potetgull-tartar. Fuktigheten i tartaren kan gjøre at potetgullet mister sin sprøhet, så derfor bør det ikke lages i stand alt for lang tid før spising.
PS
Det kommer mer fra kveldsmatstunden vår her på bloggen. Det vart servert annen mat også, og gjestene var spennende og trivelige, så følg med.
Ostefondue med fine folk.
Kveldsmat med barna mine 2023
Så bra du har kost deg med “ungdommen” 😀 Jeg blir aldri helt voksen jeg 😀 Fremdeles jente…. 😀
Er jo like ung inni meg jeg også heldigvis😜
Hei
Jeg leser fortsatt mye av det du skriver men det har blitt dårlig med kommentarer fra meg i det siste. Men jeg er her fortsatt og vil nå ønske deg og dine en GOD JUL og et GODT NYTTÅR når den tid kommer🎅🎅🎅
Hei og hjertelig takk. God jul til deg også, og godt nyttår etter hvert🌲😀