Mat skal helst ikke kastes, er min mening. Er det ikke bedervet, skal det fortæres på en eller annen måte. Dette skal ikke være en bevisst belæring av åssen du skal te deg i matveien, men litt informasjon om min mattradisjon.
For det første kjøper jeg ikke inn mer enn jeg tror jeg kan få spist opp innen holdbarhetsdato er nådd. Ikke alltid det går så klart, men prøver. Og jeg må i tillegg ha noenlunde god kontroll på hva som befinner seg i kjøleskap og fryser.
Jeg ser alltid oppi kjøledisken hvor nedprisete varer med kort holdbarhet ligger. Blitt en vane. I dag fant jeg sushi med 50% rabatt. Det vart lunsj. Elsker sushi. Og finner jeg noe som ikke skal spises samme dag og som kan fryses, kjøper jeg med meg det også. Mye som kan fryses.
Og hva har så det dette med de rislapplignende greiene på bildet å gjøre?
Jo, jeg prøvde noe nytt for noen måneder siden. Hadde hatt gjester og kokt ALT for mye ris til gryteretten. Synd å kaste, og ris skal helst ikke oppbevares i kjøleskapet pga mulig bakterievekst, så tok en sjanse på å fryse ned i porsjoner. Kunne jo eventuelt brukes til for eksempel rislapper?
I går tok jeg opp en slik boks med ris fra fryseren. Kunne ha søkt på nettet etter oppskrift, men kjørte på uten. Rørte inn egg i risen, samt litt hvetemel, salt og en skvett matfløte. Ble en grei deig. La små porsjoner med skje i panna og stekte i olje til de ble brune på hver side.
Samtidig med risen hadde meg også tatt ut en boks med rørt jordbær fra fryseren. Dette vart godt, ja.
Men sånn i ettertid var det interessant å sjekke oppskrifter på nettet.
Det var faktisk ikke så langt unna det jeg hadde gjort. Bare at i oppskrifter jeg fant var det brukt risgrøt i stedet for kokt ris, samt litt kanel eller kardemomme og sukker.
Pleier du å lage rislapper?
Kirsebærsausen og riskremen
zleste overskriften litt raskt, og leste “Nei til marsvin” 😆😆😆
Haha…..morsomt😅
Rislapper er kjempegodt! Gode minner!
Både godt og enkelt😋