Mange tradisjoner i jula. Også når det gjelder maten. Jeg har allerede blogget om både julegrøten, ribbemiddagen, multekremen, pinnekjøttet og kålrotstappa. Og nå altså riskrem med kirsebærsaus, som også har blitt vanlig dessert etter pinnekjøttmiddagen på første juledag her hos meg.
Blitt rene matbloggeren jeg nå.
Her er noen av de innleggene:
Må ta det i riktig rekkefølge her.
🌲
Multekremen etter ribba
🌲
Mandelpoteter som «pinner» under pinnekjøttet
🌲
Kålrotstappa til pinnekjøttet
🌲
Pinnekjøttmiddagen 2023
🌲
Og et innlegg om kirsebærsaus fra 2023:
Favorittdessert for tida
🌲
Som bildet viser serverte jeg riskrem med kirsebærsaus.
Riskremen var det fort gjort å lage, for hadde igjen risengrynsgrøt fra julekveldslunsjen. Pisket bare litt krem og blandet inn.
🌲
Kirsebærsausen laget jeg også sjøl. Hadde igjen 2 poser med kirsebær i fryseren, som var fra hagen til Datter. Tok de ut dagen før for tining.
Hadde ikke tatt jobben med å fjerne steiner før nedfrysing, så det måtte gjøres nå. Orker ikke å ha steiner i sausen.
🌲
Silte fra safta som hadde dannet seg og kokte opp med passende mengde sukker. Tilsatte litt vann for å tynne ut. Tilsatte så kirsebærene uten stein og kokte opp lett igjen. Smakte på og satte til litt mer sukker. Laget jevning av potetmel og vann. Tok kjelen av plata og rørte forsiktig inn meljevninga til sausen ble passe tykk. Lagde denne noen timer før middagen, sånn at den vart avkjølt til desserten skulle serveres.
Godt som alltid.