Linselus Barney på fotoshooten med smørbrødkaka. Det ferdige resultatet måtte så klart fotograferes, for jeg syntes jo sjøl at det vart fint nok for servering til damene i bokringen. Men før jeg kom så langt, var det en prosess fram mot dette. Ikke veldig vanskelig. Faktisk ganske morsomt. Noen dager i forveien klødde jeg meg litt i huet og funderte fælt på hva jeg skulle servere. Begynte å søke på Internett. Havna på Matprat.no, og her er det jeg fant:
Smørbrødkake med spekeskinke og egg
Da var det bare å handle inn og starte produksjonen.
Går ikke i detalj her, for du kan klikke deg inn på linken.
Litt kan jeg forklare, så du skjønner hva disse bildene viser. Bakte en loff i rund kakeform. Delte den i tre lag. Fylte en blanding av hakkede kokte egg, majones, crème fraiche, sylteagurk, sennep, Tabasco, vårløk, grasløk blant annet mellom lagene.
Smurte crème fraiche over hele brødet, altså både oppå og på sidene.
En blanding av hakkede valnøtter og persille vart «klemt» på sidene etterpå. Dekket med diverse «pynt», som du ser, og la diverse spekemat rundt brødkaka på fatet.
Det vart faktisk både pent og godt, så gjestene roste maten.
Noe overdimensjonert vart det, for oppskrifta er til 10 personer, ser jeg nå i ettertid, men greit nok å ha mat til dagen etter også. Og jeg tok faktisk sjansen på å fryse ned biter av den, sjøl om jeg egentlig ikke vet hvordan det vil funke. Men det vil vise seg etter hvert, når jeg finner det for godt å tine opp ett og ett stykke. Jordbær, egg, spirer og oliven spiste jeg før jeg skar opp biter for nedfrysing.
Om kuleprimulaen og pynting for gjester
Enkel og god salat med røkelaks og pasta
nam den kaka ser fristende ut
Takk. Var faktisk godt. Anbefales.
Lekkert! Du er flink 😊
Hjertelig takk, Elin🥰