Reklame | Neatsvor
Det var høstjevndøgn fikk jeg rede på i ettertid. Men det som egentlig sto i fokus var produksjon av min såkalte Sommerlapskaus. Litt på etterskudd.
Grunnen til det var rett og slett at min Sønn skulle komme på middag, og jeg hadde dagen i forveien spurt hva han ville ha. Det vart nevnte rett, som er en sommertradisjon han godt husker fra barndommen og opp gjennom. Koselig å etterkomme det enkle ønsket. For det er nemlig ikke en komplisert rett.
Diverse norske grønnsaker samt proteiner i form av farseboller. Men i dette tilfellet vart det ikke boller av medisterfarse, da det var umulig å oppdrive på de butikkene jeg har i nærheten, så da tydde jeg til medisterpølser som jeg skar opp i passe biter.
Men først passe med vann som ble kokt opp i den store kjelen min. Hadde kalvefond i kjøleskapet som jeg tilsatte til passe god smak, og ikke minst passe salt.
Kuttet opp alle de valgte grønnsakene, puttet de oppi kjelen og lot det putre og koke til alt var mørt.
Hva de grønnsakene var?
Poteter, gulrøtter, sellerirot, persillerot, purre, hodekål…. og en søtpotet som gjerne ville brukes da den hadde ligget litt lenge i kjøleskapet. Du ser kanskje noe annet grønt enn purre på bildene?
Jeg benyttet også anledningen til å putte oppi litt rester av edamebønner som sto i kjøleskapet etter et annet måltid. Passa jo greit sammen med de norske grønnsakene faktisk.
(Umodne soyabønner: Edamame er soyabønner som høstes i et tidlig stadium av modningsprosessen.)
Da alt var mørt, putta jeg oppi de oppskjærte pølsebitene.
Ferdig.
Sønn hadde med nydelig flatbrød bakt i Østerdalen, så det gjorde måltidet komplett.
Og som alltid når jeg lager slik mat, blir det mye. Kjekt å ha i fryseren til senere. Sjøl om det var godt og vi begge spiste mye, vart det igjen en god del.
Sommerlapskausen jeg nesten glemte
♦️
Klikk gjerne her for å lese om og eventuelt KJØPE Neatsvor robotstøvsuger. (Den vasker også!😀)
Jeg har typen X650 Pro selv, og er veldig fornøyd
Lapskaus er godt. Her var det fårikål i går, og en grei porsjon i fryseren, pluss en porsjon som skal ut til Høvdingen ved anledning
Fårikål er skikkelig høstmat, det. Må nok snart produsere det jeg også😋
Ser godt ut! 🤗
Jeg bruker også løpestikke som grønt i lapskausen.
Den er lett å dyrke.
Høres godt ut. Jeg er ikke så flink at jeg dyrker grønnsaker sjøl🤗
Kjempegodt med masse grønnsaker. Kan tenke meg det smakte 🙂
Det smakte godt ja. Det enkle kan noen ganger være best😋