Jeg skrev om Løten og «Pultost-og akevittdagene» i går. Jeg må innrømme at jeg ikke var der sjøl. Har fått tilsendt bilder av en bekjent som var der, og fått hans tillatelse til å bruke dem på bloggen min. Han tipsa meg nettopp av den grunn at jeg hadde Løten som hjemkommune fra jeg ble født til jeg var 13 år.
♦️
Du finner link til det forrige innlegget jeg skrev, nederst på sida.
Jeg fikk rapport om at det var mye god mat der, og bildene viser jo en del av det. På det øverste bildet steker de elgkarbonader, løk og pølser. Nam. Og selgeren/kokken står klar med brødet i hånda for å klargjøre elgburgeren.
♦️
Det såkalte Bondens marked er jo mange steder i landet, og det var det som også var del av disse Pultost-og Akevittdagene på Løten.
Flere delikatesser vises på bildene under her. Kjøttprodukter, brød og bær fra skog og fjell. Slik som elgkarbonader, spekepølser, surdeigsbrød, multe, blåbær og tyttebær.
En egen matrett var sirupstynnkakene som du ser på bildet under. Det er en spesialitet fra Østerdalen, nærmere bestemt Rendalen. Jeg har smakt det noen ganger for mange år sida. Svigerforeldrene mine var fra Østerdalen. På bildet ser du at det kan serveres med friske bær. Veldig godt til kaffen. Det er søtt på smak. Jeg setter inn en beskrivelse av produktet helt nederst. Plakaten sto ved siden av salgsboden, sa min gjestefotograf….og altså medblogger denne gangen. Takker ham for de fine bildene. Og her kommer linken til det forrige innlegget fra Pultost-og Akevittdagene, hvor du heller ikke fikk se noe til akevitten……men litt av pultosten:
Gjesteinnlegg på bloggen min
Så kjempemasse godt de har der av lokale matvarer, og moro at du viser oss dette 😊 Kjempekoselig å se 😊
Ønsker deg en superfin tirsdags ettermiddag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Tusen takk for at du likte det og kommenterte😀
Mye godt på slike marked 😀
Har pleid å gå in om bondens marked i Trondheim, men kjøpte sjelden noe. Synes det er så dyrt 😉🙂
Ja, fine og spennende matvarer. Nå fikk jeg jo ikke kjøpt, for så bare bildene sjøl også😅