5-åringens bursdagsboller🦄

Den aktuelle dagen for bursdagsbollebakst, kan jeg fortelle litt om.

Det hadde seg slik at det kom et ønske om boller med rosa melis og kul pynt. Måtte prøve å få til det. Hadde fått samme ønske for ett år sida også, så burde være overkommelig. Fant den vanlige bolleoppskrifta mi.
🦄
Jeg var invitert til bursdagsselskap klokka to. Da skulle både jeg og bollene være ferdigpynta. Og gava måtte også være klar.
Men før da tenkte jeg ut en lettvint variant for prosessen. I hvert fall angående bollene.
🦄
For å kunne servere dagferske boller og samtidig ikke få det for travelt på morraskvisten/formiddagen, bestemte jeg meg for å kaldheve bolledeigen.
Blandet den sammen kvelden før. Eneste forskjellen fra vanlig bollebaking var dette:

  1. Brukte halvparten av gjærmengden som sto i oppskrifta.
  2. Brukte kald melk fra kjøleskapet i stedet for lunken.
  3. Satte deigen til heving i kjøleskapet med plastfolie over.
  4. På morran dagen etter tok jeg den ut av kjøleskapet.
  5. Lot den stå uten plast på benken en times tid for at den kalde lufta skulle komme ut av deigen.
  6. Da vart det normal prosess igjen med elting, trilling av bolleemner, etterheving i ca 45 minutter og steking.

    På de fire bildene her ser du deler av prosessen. Fra heving av deig til ferdigstekte hveteboller.
    Da bollene hadde avkjølt seg på rist ei god stund, var det klart for pynting. Bursdagsselskap for 5-åring krever litt mer enn vanlig, mener nå  jeg. Og det er bursdagsbarnet enig i, for det var hun som hadde ønske om rosa melis og diverse pynt.
    Jeg viser deg bilder av de ferdige bollene under her.
    Og under bildene har jeg satt inn linker til 2 tidligere bolle-innlegg.


    Yngste barnebarns bursdagsønsker
    Tidligere rosa bollefest.
4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg