Den aktuelle dagen for bursdagsbollebakst, kan jeg fortelle litt om.
Det hadde seg slik at det kom et ønske om boller med rosa melis og kul pynt. Måtte prøve å få til det. Hadde fått samme ønske for ett år sida også, så burde være overkommelig. Fant den vanlige bolleoppskrifta mi.
🦄
Jeg var invitert til bursdagsselskap klokka to. Da skulle både jeg og bollene være ferdigpynta. Og gava måtte også være klar.
Men før da tenkte jeg ut en lettvint variant for prosessen. I hvert fall angående bollene.
🦄
For å kunne servere dagferske boller og samtidig ikke få det for travelt på morraskvisten/formiddagen, bestemte jeg meg for å kaldheve bolledeigen.
Blandet den sammen kvelden før. Eneste forskjellen fra vanlig bollebaking var dette:
- Brukte halvparten av gjærmengden som sto i oppskrifta.
- Brukte kald melk fra kjøleskapet i stedet for lunken.
- Satte deigen til heving i kjøleskapet med plastfolie over.
- På morran dagen etter tok jeg den ut av kjøleskapet.
- Lot den stå uten plast på benken en times tid for at den kalde lufta skulle komme ut av deigen.
- Da vart det normal prosess igjen med elting, trilling av bolleemner, etterheving i ca 45 minutter og steking.
På de fire bildene her ser du deler av prosessen. Fra heving av deig til ferdigstekte hveteboller.
Da bollene hadde avkjølt seg på rist ei god stund, var det klart for pynting. Bursdagsselskap for 5-åring krever litt mer enn vanlig, mener nå jeg. Og det er bursdagsbarnet enig i, for det var hun som hadde ønske om rosa melis og diverse pynt.
Jeg viser deg bilder av de ferdige bollene under her.
Og under bildene har jeg satt inn linker til 2 tidligere bolle-innlegg.
Yngste barnebarns bursdagsønsker
Tidligere rosa bollefest.
4 kommentarer
Mmmm herlig med rosa boller til fest!
Det var nok stas, ja😀
Barnebarna må nok få sine ønsker oppfylt👏👏❤️flink du Gunn🥇
Tusen takk skal du ha🙋🏼♀️😀