Blir dette noe godt da?

De ser på meg, men er heldigvis daue. Makabert sagt? Kanskje. Det er bare rekene, eller rettere sagt skallet deres og hodene og rogna. Resten er spist opp. Det beste. Hadde rekeaften med sønnen her om dagen. Skikkelig godt og koselig. Det blir mer skall og hoder enn spiselig rekekropp av slikt. Egentlig bare stinkende søppel. Men jeg gir dem en sjanse til. Koker kraft av dem. Har gjort det før også. Pleier faktisk å gjøre det når jeg har hatt reker på menyen.
♦️
Jeg gjør det enkelt. Putter alt oppi en kjele og fyller på med rikelig vann. Kan jo ha oppi noen grønnsaker også, for å få en fyldigere smak, men det gjorde ikke jeg. Det eneste som vart lagt oppi der i tillegg, var en halv kinesisk hvitløk som jeg hadde igjen i kjøleskapet. Tenkte at det kanskje ga litt piff.
♦️
Lot det koke opp og få stå på lav varme uten lokk å putre en times tid. Så også da at væska vart redusert, og dermed mer konsentrert. Til slutt silte jeg vekk skallene, porsjonerte krafta ut i bokser, som videre vart putta i fryseren. Da har jeg kraft for mange gode fiskesupper framover. Kunne ha kokt krafta videre etter at skallene var silt vekk, for å redusere enda mer, men gjorde ikke det denne gangen.
Så et tidligere innlegg med samme tema:
Fra rekeskall til suppe.

 

 

10 kommentarer

Siste innlegg