Sjølve produksjonen av kakebunnene laget jeg et eget innlegg om. Litt spesiell opplevelse forøvrig. Du finner link til det nederst på sida.
Kremen kan jeg gi oppskrifta på her.
Det viktigste var at det skulle inneholde hvit sjokolade.
Etter ønske fra 6-åringen, til bursdagsfeiringa.
♦️
Slik laget jeg glasuren:
100 g hvit sjokolade ble smeltet over vannbad og så avkjølt litt.
225 g romtemperert smør og
200 g melis ble rørt/vispet sammen i kjøkkenmaskin til luftig smørkrem.
Hadde i den smeltede sjokoladen og vispet mer.
Smakte til med 2 ts sitronsaft.
Til slutt rørte jeg inn passe mengde rød konditorfarge for å få kaka mer akseptabel og rosa for ei 6 år gammel jente.
25 g pekannøtter og 25 g valnøtter vart hakket grovt med kniv
Kakebunnene var allerede delt, da de var stekt hver for seg.
Fylte halvparten av kremen på den nederste og strødde på halvparten av nøtteblandingen.
Den andre kakebunnen ble lagt oppå og påsmurt resten av smørkremen.
Pynta med saker jeg allerede hadde i skuffer og skap.
Et lys og et 6-tall.
Rødt, spiselig glitter.
Hvite sjokoladeblader.
Og så resten av de hakkede nøttene (pekannøtter og valnøtter)
Etter at bildene ble tatt, putta jeg på ferske bringebær også.
Da var det ønske om hvit sjokoladekake.
Ikke helt etter boka.
Om muffinsbaking og feiring av 6-åring.
Kaka ser skikkelig god ut. Faller nok i smak hos 6 åringen. Jeg styrte med Daim kaka, og det tok sin tid. Men den er i fryseskapet. Pynter resten i kveld. Daim sjokolade og salt karamell. Ha en fin 17 mai i morgen!
Lykke til med Daimkaka. Høres fantastisk ut👍🇳🇴
Den blei skikkelig søøøøt altså! Midt i blinken for 6-åringen<3
Ja, absolutt. Tusen takk🙏🏻😀
Jeg fikk lyst til å smake:)
Gratulerer med dagen:)
Den ble faktisk god😉🎉