Oppskrifta ser du rett under her. Kopiert fra Fru Timians nettside, limt og mixa og satt inn som bilde her.
Og på bildet rett over her er jeg godt i gang. Var så ivrig at jeg ikke kom på å ta bilde før dette stadiet, da kaka vart putta oppi forma.
Før det hadde jeg malt mandlene, veid opp melis og skilt eggehviter fra eggeplommer. Hadde også piska eggehvite stiv før jeg pø om pø hadde oppi melis og pisket videre til fin marengs. Til slutt hadde jeg oppi mandelmassa som ble rørt forsiktig inn med en slikkepott. Og så kom jeg til det stadiet som vises på bildet over her.
Stekte kaka på 160 grader nederst i ovnen i 45 minutter.
Og så var det appelsinkremen. Se oppskrifta over her angående ingredienser.
Blandet revet appelsinskall, eggeplommer, melk, appelsinjuice, sukker og maisennamel i en kjele og kokte opp under stadig omrøring.
Lot koke i 20 sekunder, fortsatt med stadig omrøring. Tok vekk fra plata og tilsatte kalde smørterninger litt etter litt mens jeg vispet MYE.
Her ser du den ferdige appelsinkremen👇
Og her er den ferdige mandelbunnen, klar for påføring av den gule kremen👇
Og videre la jeg på den gule massen, da både kakebunnen og kremen var avkjølt. Strødde over resten av det revne appelsinskallet også👇
Den siste pyntinga venter jeg med til i morgen, rett før gjestene kommer, slik at ikke pynten «flyter ut» i kremen og misfarger.
Du skal heller få se det ferdige resultatet i morra, eller på mandagen.
Jeg har ikke sjokolademarsipanegg i år, men går sikkert greit med annet smågodt til pynt også, tenker jeg.
Nederst, under bildet, finner du linker til tidligere suksessterteproduksjoner her i huset, samt til Fru Timians egen nettside med oppskrift på kaka.
En annerledes oppskrift på suksessterte 2024
Vart det egentlig noen suksess? (2023)
Fru Timians suksessterte med appelsinkrem og påskepynt.
Ser veldig godt ut! 😊
Takk. Gleder meg til å smake, men må vente til gjestene kommer😉
Nam nam, og med store egg på 😀 Herlig <3
Gleder meg til å smake den i morra😀