Gikk ikke helt etter planen med den bursdagskaka….

Har nå hausa opp denna bursdagskaka i flere innlegg. Kan være en stor risiko i sånt. Stor fallhøyde.

Det ble kakebaking…etter hvert

Ble det slik? Les videre om prosessen
Ble det slik? Les videre om prosessen

Så endelig skulle bursdagskaka bakes. Ingrediensene til kakebunnen hadde jeg i huset. Raritetene som skulle utgjøre pynten hadde jeg også. Det var innkjøpt via netthandel for ei stund sida. Se linken:

Gikk litt amok på nettbutikken…til barnebursdagen.

Måtte bare kjøpe kremfløte.
Og så måtte jeg faktisk kjøpe ny kakeform, for fant ikke igjen bunnen til den store springforma.
Skulle bruke 26cm-forma denne gangen.
Hvor kunne den være? Hm…
Tror jammen at den ligger igjen i det huset hvor jeg hadde med kake sist. Kanskje….
Mest logisk. Hvis jeg fraktet kaka dit i forma….Husker ikke helt.

Og det samme kan det være. Nå fikk jeg en god anledning til å kjøpe nye form. Ikke akkurat det helt store innhogget i budsjettet 😉

Den gamle forma, som det nå altså bare var igjen”ramma” av, eller hva jeg skal kalle det, er ganske mange 10-år gammal.

Bursdagskake skal det bli
Bursdagskake skal det bli

 

Og ikke nok med det

Da jeg først var i den Jernia-butikken, kjøpte jeg like godt en ny kaketine i plast også. Kjekt å frakte kake i. Håndtaket på den gamle var ikke helt som det en gang hadde vært.

Da ble det nyinvesteringer på bakstfronten.

Så ble det endelig kakebaking

Bare å sette i gang.
Jeg har sukkerbrødoppskrift i ei gammel kokebok fra 70-tallet.
I tillegg til den trykte oppskrifta med 4 egg, har jeg skrevet inn der med penn hvordan det blir med 6 egg.

Denne gangen skulle det bli 6-eggs-kake.
Den oppskrifta er som følger:

  • 6 egg
  • 225 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 teskje bakepulver
    En teskje hos meg er 5 ml. I apotekverdenen er det også sånn 😉

Egg og sukker vispes (med maskin) til det er veldig stivt. Viktig.
Mel og bakepulver siktes over eggedosisen.
Rører det forsiktig inn med ei skje eller slikkepotten. Sistnevnte skal jeg likevel bruke til slutt for å få alt over i kakeforma.

Hvorfor forsiktig? Lufta som er pisket inn må bevares.

Røra has i springforma. Stekes på nederste rille i ca 30 minutter. 175 grader.
Sjekker med en pinne om den er stekt, før jeg tar den ut av ovnen.
Bruker faktisk en strikkepinne. Altså strikkepinne som stikkepinne 😉

Kakebunnen ble vellykket i hvert fall
Kakebunnen ble vellykket i hvert fall

Neste steg var fyll

Delte den avkjølte kakebunnen i to. Sjølsagt horisontalt 😉
En bløtkake bør dynkes for å bli bløtkake.
Det varierer hva jeg dynker med, men denne gangen brukte jeg ananasjuise. Da ligger begge bunnene med skjæreflaten opp, og jeg dynker i vei, sånn passe. Bruker ei stor skje.

Hadde bestemt meg for å bruke den enkle, gamle varianten med rørt jordbær og vispet kremfløte inni kaka. Glemte å ta bilde mens jeg gjorde det, så måtte løfte litt på herligheten etterpå for å ta et bilde. Da ble bildet deretter:

Smugtitting på fyllet
Smugtitting på fyllet

Neste steg var å smøre et tynt lag med krem over hele kaka. Underlag for marsipanen.

Og så var det marsipanen

Sjølve pyntinga.
Jeg hadde jo kjøpt blå/turkis marsipan på den tidligere omtalte nettbutikken. Ser litt giftig ut, men det var norsk innholdsfortegnelse på ingrediensene, så tok sjansen 😉

Denne måtte kjevles ut. Gikk greit nok.
Etter å ha dekket kaka med marsipanlokket, ble det nok igjen for å lage litt roser. Og smaksprøve 😉
Det med rosene fant jeg på underveis på grunn av at det ble noen sår i marsipanen min. Og i tillegg måtte jeg skjøte litt. Fint å dekke til med roser, tenkte jeg.

Rulling pågår
Rulling pågår

Og så gikk det galt

På bildet under her ser det ganske perfekt ut. Men synet kan bedra.
Fasaden er pynta på med roser, som jeg ga forklaring på over her.

Men det verste var hovedtingen. Bildet.
Tema som var bestilt, Paw Patrol, eller Potepatruljen som jeg vil si, var innkjøpt via nettbutikk.

De sier:
Synes du det er vanskelig å pynte bløtkaken? Ingen fare, redningen er på vei! Paw Patrol er her for nok en gang å redde bursdagen. Med dette stilige kakebildet vil bakverket alltid bli en suksess. Kakebildet er 20cm i diameter.

Greit nok. Gjorde det samme i fjor, men da var det Lynet Mc Queen som var tema.
Og det fungerte bra. Papiret som bildet satt fast på ble revet av, og vips ble det et spiselig bilde som kunne legges rett oppå kaka. Det kan du lese om her:
Bursdagskake til liten gutt

Men nå!
Det var helt umulig å få skilt det spiselige bildet fra papiret bak. Var kanskje tørket inn? Ikke vet jeg. Prøvde å finne løsning ved å søke på nettet også, men ga opp.

Nødløsningen ble å la det ligge løst og uspiselig oppå kaka!
Og jeg håpet at det ikke skulle bli for stor krise.
Hadde heldigvis kjøpt et kakelys i samme tema også, som jeg skulle plassere oppå kaka før servering.

Så får vi se hva bursdagsbarnet synes…….
Mommo gjorde så godt hun kunne… 😉

Har du prøvd deg med sånt kakebilde ?
Og det kan jo hende at du har råd å gi til meg og andre?

 

Bursdagskaka ferdig, men ikke terningkast 6
Bursdagskaka ferdig, men ikke terningkast 6
14 kommentarer

Siste innlegg