Hva med tyttebærrømme, elgburger og solbærsorbet?


Jeg befant meg på matfestivalen Matstreif på Youngstorget i Oslo sammen med Datter og Yngste barnebarn på en regntung lørdags ettermiddag.
Nedbør stopper ikke oss. Er da så heldige at vi jammen har klær for slikt vær også. Null problem. Bortsett fra at posene vi fikk til maten vi kjøpte for å ha med hjem, var av papir😅

På Youngstorget var det mye god mat denne lørdagen, og vi fikk smake både oster, spekemat, sorbet, lefser, honning, juicer og mye annet. Og vi fikk mulighet til å kjøpe med oss varer så klart.

På det øverste bildet er det Datter og Yngste som smaker på solbærsorbet hos Gårdsis-produsenten.


Her vises noen av bodene på Youngstorget, samt Datter som smaker på oster.


På noen av standene var det mulighet for å kjøpe mat for inntak der og da også. Som for eksempel her (nederste 2 bilder i collagen) hvor Bakken Øvre i Løten steker hjemmelagede elghamburgere og pølser fra gården.

Vi falt for den fristelsen, og kjøpte elghamburger i brød med stekt løk og tyttebærrømme.
Den sistnevnte ser du i kjelen på bildet. Veldig godt.
Jeg må lage tyttebærrømme en gang. Ligner på trollkrem i utseende, men inneholder altså rømme i stedet for eggehvite og sukker. Trollkrem er jo dessert. Mens tyttebærrømme er tilbehør til kjøttmat.

Rømme med bare tyttebær passer visstnok godt til gravet og røkt kjøtt.
Til elgburger er det faktisk best med litt sødme, så rørt tyttebær eller tyttebærsyltetøy innrørt i rømme er godt da. Mente å kjenne at det var sødme i den tyttebærrømmen vi fikk her. Veldig godt.
Tid for trollkrem kanskje?
Vart lite akevitt, men…

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg