Ikke helt som tenkt, men du verden….

Jeg hadde store planer om å ta et steinprosjekt, men det skar seg, gitt….

 

Det kom i farvannet av det tidligere omtalte kirsebærprosjektet mitt.

Her kan lese om Mine og andres kirsebærhager

Kirsebærsyltetøy er best uten steiner.

Det blir så slitsomt å måtte spytte ut hele tida.

Må være på vakt for ikke å ødelegge tenna også.

Rett og slett en lett stress-situasjon.

Da ble det ikke slik

Jeg gadd rett og slett ikke å ta ut steiner.

Kunne ikke koke bæra FOR mye heller.

Og steinene forble stort sett der de hele tida hadde vært: inni bærene. Noen få fløt omkring.

Tilsatte både sukker og Jam syltepulver og fylte det på små glass da det ennå var varmt.

Prøvesmaking

Hadde igjen litt krokanis i fryseren. Den ble ikke der lenge, da jeg hadde varmt kirsebærsyltetøy på benken!

Du ser bilde av desserten min, eller rettere sagt kveldskosen, under her.

Glemte nesten å ta bilde, så måtte dandere litt i en bolle etter at jeg hadde spist mye mer enn det du ser på bildet. Må da være ærlig.

Det dumme er at bildet ble litt uskarpt. Så ikke det i tusmørket med flekkete briller……
Noe må jeg jo skylde på…..

Men det ser da litt godt ut?

Du får vel en viss formening?

Og det smakte fortreffelig!

Jeg hadde i utgangspunktet 2,5 kg bær, så det ble da litt syltetøy.
Koselig å servere både til meg sjøl og gjester utover høsten og vinteren.

PS:
Steinene ble ikke et problem for meg. Lirket de ut og la dem på ei skål.
Bra teknikk.

 

12 kommentarer

Siste innlegg