Hva skulle jeg ha til middag?
Et spørsmål som naturlig nok stadig dukker opp og har gjort det i alle de åra jeg sjøl har hatt ansvar for husholdningen. Begynner vel å bli en god del titalls år. Nærmere et halvt århundre?
Det er en langt lettere oppgave etter at jeg kun fikk meg sjøl i husholdningen. Bortsett fra når jeg har gjester, da. Det er noe helt annet vil jeg si. Samboer Barney er grei. Puddelen spiser stort sett pellets til alle måltider.
Noen ganger kan det bli ganske enkle måltider, men prøver nå stort sett å tenke riktig, slik at jeg får i meg viktige næringsstoffer.
Kanskje jeg burde spise litt fisk igjen, tenkte jeg på søndagen. Hadde ei pakke med sei i fryseren. Dessuten rota jeg fram den siste boksen med rekekraft derfra også. Lager nemlig noen ganger kraft av rekeskallene i stedet for å kaste dem i søpla.
Veldig fin og god base for fiskesuppe.
Og det var slik jeg tenkte nå. Bra start med de to ingrediensene. Dessuten hadde jeg en litt sliten lime som viste seg å være like fin inni.
Fennikel kjøpte jeg for et par uker siden, og den hadde holdt seg bra i kjøleskapet. Denne grønnsaken må til i ei fiskesuppe, mener nå jeg.
Litt løk, hvitløk og faktisk litt ingefærrot brukte jeg også.
Hadde igjen 3 gulrøtter som jeg hakka opp, samt 4 poteter.
Matfløte har jeg alltid i kjøleskapet, da den har lang holdbarhet.
Fikk bruk for den nå.
Helt til slutt hadde jeg oppi seibiter. Krydra med salt og sitronpepper.
Og så vart det middag. Faktisk 3 porsjoner, så den andre spiser jeg i dag og den tredje putta jeg i fryseren.
Blir dette noe godt da?
Fra rekeskall til suppe
Mysteryboxklubben vår og skalldyrsuppa