Må holde det jeg har lovet, ikke sant? (OBS oppskrift sjokoladekake❗️)


Det er ikke tvil. Ingen grunn til å stille et slikt spørsmål hverken i overskrifta eller andre steder. Man skal alltid holde det man lover. Og hvis man absolutt ikke får det til, må det være en skikkelig god grunn i tillegg til en ydmyk og bra forklaring.
Men jeg slipper det. For nå holder jeg det jeg har lovet.
I innlegget jeg har linket til her lovet jeg å komme tilbake med oppskrift på sjokoladekaka:

Så var det bursdag igjen, da🎉
Så den skal du få her snart. Det er hundrevis av oppskrifter på sjokoladekake, og jeg har prøvd mange opp gjennom. For denne type kake har alltid vært en vinner i barnebursdager for Sønn og Datter opp gjennom, og etter hvert også for barnebarna. Men altså forskjellige oppskrifter.
♦️
Nå var det Sønnen som hadde bursdag, og sjøl om han er godt voksen, ønsket han sjokoladekake.
Jeg har funnet en oppskrift i et ukeblad som jeg er nesten godt fornøyd med, og som jeg har brukt et par ganger, men med litt endringer for å få den bortimot perfekt.
Den brukte jeg nå også.
Jeg tenker at det som gjør den så saftig og god, må være bruken av kefir/kulturmelk.
♦️
Her er oppskrifta:
Smeltet 250 g godt smør i en kjele
Avkjølte litt og helte oppi 6 dl kefir (el. kulturmelk)
I kjøkkenmaskina pisket jeg 4 egg med 500 g sukker.
Helte så smør/kefir-blandinga oppi eggedosisen.
Veide opp 450 g hvetemel.
Siktet dette i røra sammen med 1 ss natron, 2 ts vaniljesukker og 6 ss bakekakao.
Rørte forsiktig til alt var godt blanda.
Kledde den store langpanna med bakepapir og helte oppi røra.
Satte inn nederst i ovnen på 200 grader.
Var ferdig stekt etter 20 minutter.
♦️
Mens kaka avkjølte seg, laget jeg GLASUR:
200 g mykt meierismør vart rørt sammen med 500 g melis, 2 ts vaniljesukker, 2 ss kakao og 2-3 ss sterk kaffe.
Da kaka var avkjølt nok, smurte jeg på sjokoladekremen. Denne gangen pyntet jeg med seigmenn og Nonstop.
♦️
Og her setter jeg inn linker til tidligere sjokoladekakerelaterte innlegg:

Innafor med gjenbruk av bursdagskake?

Må ta med denne også

Puddelen og marmorkaka 

Sjokoladekakebakedagen
Og innlegget angående topplasseringen på bloggen her om dagen, som også var litt kakerelatert:
Hva i all verden!

8 kommentarer
    1. Ser godt ut, sjokoladekake er alltid digg på bursdager synes jeg. Og her med kefir, det var nytt for meg!
      Takk for oppskriften. Håper du topper blogg igjen og igjen – du burde vært matblogger. For du lager mye godt!

      1. Tusen takk😀 Vet ikke om sjokoladekaka blir like populær som eplekaka på blogg, men får sjå😅 Kefir eller kulturmelk må du prøve. Da må natron brukes som hevemiddel🤓

    2. Sjokoladekake er helt klart min favoritt, og denne oppskriften er notert og skal testes ut. Som barn måtte mamma alltid bake to kaker til bursdagen, en sjokoladekake eller tropisk aroma med sjokoladesmørkrem til meg og mine gjester og så bløtekake til de voksne 🎂

      Så gøy å se deg trone på toppen av blogglista 🎉

      1. Sånn var det hos oss også. Måtte ha sjokoladekake i barnebursdag. Bløtkaka vart til voksenbursdag😅
        Og tusen takk for gratulasjon🙏🏻 Skikkelig stas og veldig rart å se den førsteplassen🤩

    3. Gøy å se at du troner på bloggtoppen! Liker godt sjokoladekake, men ikke han jeg deler hus med. Nå har jeg laget ostekake da noen venner stikker innom i morgen.
      Ha en fin lørdag.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg